Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri bağırsakermektedir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele alınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de fazlasıyla önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir dokumada olan bu makalelar ağır durumların sırat göstericisidir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir gözcü da, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha mürtefi bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve henüz azca tamirat gerektirir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve muayyen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat öbür kapı imalatları kabil değildir. Uyanıklık edilmesi gereken noktalar vardır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve yarış kadar faktörlere destelı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın daha şiddetli bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Kaçış karınin kullanılmasına onay verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en ev basamak makroliği, konutlarda 100 mm’den ve özge kuruluşlarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında cidar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de büyük binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni Yangın Merdiveni Kapısı şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere yekta yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu üzere kriterlerin dikkate allıkınarak lüzumlu nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve bakmak değerlidir.

Report this wiki page